Cabernet sauvignon & Merlot | Vinarija Živković
Cabernet Sauvignon & Merlot – više od vina. Iskustvo, emocija i zdrav užitak u svakoj čaši. Idealan saputnik uz bogate obroke i vinske večeri
Prikaz 181–192 od 1013 rezultataSorted by latest
Cabernet Sauvignon & Merlot – više od vina. Iskustvo, emocija i zdrav užitak u svakoj čaši. Idealan saputnik uz bogate obroke i vinske večeri
Ako tražite autentičan Chardonnay iz Srbije, sa pažljivo kontrolisanom proizvodnjom i izraženim sortnim osobinama, vino Chardonnay Vinarije Živković je pravi predstavnik vrhunske domaće ponude.
Komazec Palava, posebno berba 2022 i 2021, osvojila je zlatne medalje na Balkans International Wine Competition & Festival (BIWC), a verzija 2019 je takođe nagrađivana na Festivalu fruškogorskih vina u Inđiji sa ocenom preko 90 bodova.
Rajnski Rizling se proizvodi u ograničenim serijama, uz minimalne intervencije i maksimalno poštovanje prirodnog potencijala sorte i tla. Vino odležava u inox sudovima kako bi se očuvala čistoća i preciznost aromatskog profila.
Na mirisu, Rajić Tamjanika vas osvaja bogatim herbalnim notama poljskog cveća, zove i meda, prožete svežim aromama belog voća, sa posebnim naglaskom na zrelu dinju.
Kvalitet ovog vina prepoznat je i na međunarodnom nivou, o čemu svedoči Zlatna medalja osvojena na sajmu Wine Vision by Open Balkan 2024.
Preporuke za Uparivanje i Serviranje
U ustima, ovo vino pokazuje izraženu mineralnost, karakterističnu za vinograde Fruške gore, koja mu daje jedinstvenu teksturu i dugotrajan završetak.
Preporuke za Uparivanje
S obzirom na to da je vino ležalo isključivo u inox tankovima, njegovi tanini su izuzetno baršunasti, pružajući glatko i prijatno iskustvo pri svakom gutljaju
U čaši, Pečat Merlot 2016 dominiraju arome borovnice i zrelog bobičastog voća, koje se prepliću sa notama kafe i vanile, stvarajući zavodljiv i složen buke. Ovo vino punog tela, duge i snažne završnice, nudi intrigantnu ravnotežu začinskih i voćnih nota.
Nakon čak 16 meseci pažljivog odležavanja u novim buradima od srpskog hrasta, uspeli smo da smirimo moćne tanine u ovom izuzetnom vinu. Sastavljeno je od 90% Merloa i 10% Cabernet Franca, što mu daje jedinstven karakter i kompleksnost.
Ova vrlina od vina jednostavno „traži“ da je uparite sa desertima. Naš izbor je domaća pita od bundeve sa vanilin šećerom, začinjena korom od limuna, jer će se slatkoća i kiselost savršeno dopunjavati.
Starenje: Polovina vina sazreva 8 meseci u betonskom jajetu, druga polovina u barik buradima. Nakon toga se spajaju u jedinstvenu kupažu koja se dodatno odležava u boci u strogo kontrolisanim uslovima od 12 do 18 meseci – u zavisnosti od karakteristika berbe.