Probus | Vinarija Đurđić
Probus Đurđić je moćno, elegantno crveno vino koje dolazi sa obronaka Fruške gore, iz srca Sremskih Karlovaca.
Prikaz 25–36 od 90 rezultataSortirano po najnovijem
Probus Đurđić je moćno, elegantno crveno vino koje dolazi sa obronaka Fruške gore, iz srca Sremskih Karlovaca.
Na nosu dominiraju primamljive arome višnje, borovnice i crne ribizle, dok suptilne note duvana i crne čokolade dodaju kompleksnost i dubinu ukusa.
Odležavanje od 10 meseci u francuskom hrastu doprinelo je harmoničnoj strukturi i prefinjenoj teksturi, stvarajući dugotrajan i sofisticiran završetak.
Dumo 2016 – Vinarija Dumo Dumo 2016 je arhivsko vino koje odražava karakter i eleganciju sorte Pinot Noir, sa izraženim voćnim aromama i prepoznatljivim terroir pečatom. Njegov bogat i slojevit profil otkriva atraktivne zemljane note koje se prepliću sa primamljivim aromama višnje i maline, donoseći kompleksnost i dubinu ukusa. Struktura vina je lagana, ali savršeno…
Aromatski profil otkriva osvežavajuće note zelene jabuke, sočne žute dinje i vibrantne limete, dok završnica donosi suptilne tonove nane, dodajući eleganciju i trajnost ukusu.
Dumo 2022 Rosé je elegantno i osvežavajuće vino proizvedeno isključivo od sorte Pinot Noir, pažljivo uzgajane u sopstvenim vinogradima vinarije Dumo. Ovo vino srednjeg tela odlikuje se izraženim sortnim karakteristikama, pružajući sofisticiranu ravnotežu svežine i voćne aromatičnosti. Na nosu dominiraju primamljive arome šumske jagode, maline i lubenice, dok se u završnici osećaju suptilni tonovi brusnice,…
NIKA 2023 je vino od autentične sorte „sila,“ koja se gaji isključivo na specifičnom terroiru Fruške gore, negovano po biodinamičkim principima. Ovaj vinograd, podignut 2019. godine, nosi Demeter biodinamički sertifikat od 2022. godine, kao i EU i RS organske sertifikate.
Grožđe dolazi sa nadmorske visine od 164 metra i nosi EU i RS organske sertifikate od 2015. godine, dok je vinograd u procesu potpunog Demeter biodinamičkog sertifikovanja od 2021.
Grožđe dolazi iz organskog vinograda na nadmorskoj visini od 164 metra, uzgajanog po principima biodinamike, sa EU i RS organskim sertifikatima i u procesu potpunog Demeter biodinamičkog sertifikovanja.
Odležalo u inoxu, FLAVIUS 2019 se služi rashlađen na 10-12°C i idealno se slaže sa zrelim sirevima, raznim paštetama, pitama sa jabukama i kruškama, kao i kremastim desertima.
Proizvedeno je samo 350 boca za tržište Srbije, čineći ovo vino pravim raritetom među ljubiteljima vrhunskih prirodnih vina.
Preporuka za serviranje: Cargraš je idealno vino za serviranje na temperaturi od 12-14°C. Odlično se slaže sa kremastim jelima, ribom, belim mesima, kao i sa desertima sa orašastim plodovima, pitama sa jabukama i palačinkama.