GRAŠEVINA | Vinarija Rubin
Odlično se kombinuje uz hladna i topla predjela, salate i specijalitete od belog mesa i ribe. Servira se na temperaturi od 10–12 ºC.
Prikaz 13–24 od 454 rezultataSortirano po najnovijem
Odlično se kombinuje uz hladna i topla predjela, salate i specijalitete od belog mesa i ribe. Servira se na temperaturi od 10–12 ºC.
Najbolje se slaže uz hladna i topla predjela, lagana jela i specijalitete od belog mesa. Servira se rashlađeno na temperaturi od 8–10 ºC.
Najlepše dolazi do izražaja kada se servira rashlađeno na 8–10 ºC.
Dobijeno tradicionalnim postupkom proizvodnje belih vina u podrumima Rubina od sorti rizling italijanski, smederevka i rkaciteli
Posebno dolazi do izražaja uz deserte svih vrsta, gde svojom slastkom svežinom pruža potpun užitak. Najlepše se otkriva rashlađen, na temperaturi od 10–12 ºC.
Zahvaljujući svojoj aromatskoj punoći i uravnoteženoj strukturi, Sauvignon Blanc je idealan pratilac zrelih sireva, dinstanih mesa u pikantnim sosovima, kao i raznih specijaliteta od ribe.
Preporučuje se uz fina predjela i sireve, testenine sa povrćem, jela od belog mesa, pikantne specijalitete, kao i uz slatkovodnu ribu. Njegov voćni karakter posebno dolazi do izražaja uz voćne salate i poslastice.
Odlično se slaže uz salate sa kremastim dresingom, paste sa kremastim sosevima, zrele sireve mekše teksture, pečenu ćuretinu, piletinu i teletinu sa limunom, svinjski file u sosu od pečuraka i hladnu prasetinu.
Amante Rina se izvrsno slaže sa jelima od ćurećeg i pilećeg mesa, barenom ili prženom ribom, kao i sa dimljenim lososom.
Sorta Sauvignon Blanc sa rejona Tri Morave ovde dobija novu dimenziju – bogati voćni mirisi spajaju se sa delikatnim notama hrasta, dok pun i zaokružen ukus ostavlja kremastu završnicu.
Aberdar Superior očarava aromama zrele kajsije, breskve i dinje, dok na ukusu otkriva slojevite note kruške, dunje, ananasa i vanile, prožete suptilnim tonovima svežeg duvana.
Vino pokazuje potpunu ravnotežu kiselina, hrastovine i sortnih karakteristika grožđa.