Cuvée Blanc | Vinarija Fruškogorski vinogradi
Njegov raskošni miris otkriva voćne note kruške, breskve i ananasa, koje prate suptilni tonovi mlade trave, karamele i tostiranog hleba.
Prikaz 241–252 od 415 rezultataSorted by latest
Njegov raskošni miris otkriva voćne note kruške, breskve i ananasa, koje prate suptilni tonovi mlade trave, karamele i tostiranog hleba.
Na mirisnoj etapi dominiraju cvetni tonovi ruže, zove i ličije, dok se u pozadini osećaju suptilne note meda i zrele nektarine. Ovo vino, sa punim telom, iznenađujuće svežine, nudi bogatstvo aroma koje ostavljaju dugotrajan utisak.
Proizvedeno je od novostvorene sorte koja nosi isto ime, čime se dodatno naglašava njegova posebnost.
Na ukusu, Chardonnay nosi note vinogradarske breskve, koju pamte stari vinogradi sa severnih padina Fruške gore, čime se još više ističe njegov autentični karakter
Ovaj italijanski rizling je savršen za svaki obrok, bilo da je u pitanju lagani ručak ili večera, i idealan je izbor za svaki dan.
Proizvedeno od 70% Talijanskog rizlinga i 30% Bačke, ovo vino svetlo zelenkasto-žute boje donosi svežinu i prijatan cvetni miris koji poziva na uživanje.
Proizvedeno od 100% Italijanskog Rizlinga, ono je svetlo zelenkasto-žute boje, a bogatstvo vojvođanskog tla i obilje sunca čine ga vinom punog karaktera.
Izrazito fine kiseline i izbalansirana struktura čine ga idealnim pratiocem biranih jela od belog mesa i plemenite ribe. Takođe, odlično se slaže uz predjela, lagane salate, bele sireve, pa čak i uz specijalitete sa roštilja.
Njegova svetlo zelenožuta boja i intenzivan miris vinogradarske breskve osvajaju na prvi dodir sa čašom, dok savršeno usklađene kiseline donose izuzetnu pitkost i lakoću uživanja.
Najbolje se služi rashlađeno na temperaturi od 9 do 11°C, kada se u potpunosti ističe njegova aroma i elegancija.
Na nepcu pruža izuzetno kremastu i puterastu teksturu, naglašenu sočnošću i dugotrajnošću ukusa. Svaki gutljaj priziva egzotičnu voćnu salatu, zrele žute nektarine i osvežavajući tart od limuna.
Ovo vino se odlikuje složenim aromama koje kombinuju raskoš tropskog voća, poput breskve i grejpfruta, sa delikatnom mineralnošću i notama korice hleba i svežeg začinskog bilja.