Merlot | Vinarija Filipovski
Merlot Filipovski je vino koje osvaja svojim pristupačnim karakterom, ali i slojevitošću koja otkriva lepotu terroira južnog Banata.
Prikaz 169–180 od 455 rezultataSortirano po najnovijem
Merlot Filipovski je vino koje osvaja svojim pristupačnim karakterom, ali i slojevitošću koja otkriva lepotu terroira južnog Banata.
Darija – rubin crvene strasti i voćnog užitka. Prepustite se čaroliji ovog vina i doživite nezaboravno putovanje kroz svet arome i ukusa. Uživajte u svakom trenutku, jer svaka čaša je priča za pamćenje.
Tara – trostruka srca, jedinstveni ukus. Uživajte u svakom gutljaju, jer svaka čaša je priča za pamćenje.
GI Iva je vino koje odiše karakterom naših vinograda i pažljivom selekcijom grožđa. Svaka boca donosi neponovljiv doživljaj, pružajući užitak koji će zadovoljiti i najzahtevnije ljubitelje vina.
Idealno za one koji traže savršen spoj elegancije i karaktera, 3K je vino koje će osvojiti vaše nepce i ostaviti trajan utisak.
Vino Putnik je pravi putnik kroz svet vina – nosi sa sobom priču o tradiciji, strasti i umetnosti vinogradarstva. Svaka čaša ovog vina je putovanje kroz ukuse i mirise koji oduševljavaju.
Ukus vina Vidik je voćni, pun harmoničnih tonova, sa blagom oporošću koja ga čini izuzetno uravnoteženim. Nakon odležavanja u buradima, vino se dodatno oplemenjuje u flaši, gde dobija na kompleksnosti i aromatičnosti, postižući vrhunski kvalitet.
Da biste u potpunosti uživali u njegovom punom potencijalu, Indigo je neophodno pretočiti i izložiti vazduhu najmanje dva sata pre konzumacije. Poslužite ga na temperaturi od 16°C do 18°C kako bi se oslobodili svi njegovi kompleksni mirisi i ukusi.
Voćno-cvetne arome, koje se prepliću sa mirisima višnje i borovnice, stvaraju primamljiv i slojevit buke.
Ovo vino je proizvedeno od sorte grožđa Cabernet Sauvignon, koja je poznata po svojoj snazi i karakteru, a vinarija 1892 je uspela da izvuče najbolje iz ove sorte, stvarajući vino koje oduševljava svojom punoćom i bogatstvom ukusa.
Ovo vino je osvojilo Zlatnu diplomu na BeoWine sajmu održanom 21. februara 2020. godine, što potvrđuje njegov kvalitet i prepoznatljivost.
Preporučuje se posluživanje ovog vina uz dimljeno meso, roštilj, juneći odrezak, crvene začinjene soseve, divljač, tartar biftek, grilovane gljive, tvrde zrele sireve poput gorgonzole i parmezana.