Doja Cabernet Sauvignon Breg | Vinarija Doja
Ovo vino predstavlja najbolje osobine sorte Cabernet Sauvignon, kombinujući bogatu voćnost, snažnu strukturu i eleganciju, uz odležavanje u hrastovim buradima koje mu dodaje dodatnu kompleksnost.
Ovde počinje priča o srpskim vinarijama koje ne proizvode samo vino – one stvaraju emociju, stil, karakter. Kao dobro skrojeno odelo ili ručno izrađena cipela, svaka etiketa koju ovde pronađete nosi pečat nečeg ličnog, strasnog i nezaboravnog.
Ova stranica okuplja one koji su spojili veštinu sa dušom, zanat sa vizijom, i vino sa identitetom. Biti deo ove selekcije znači biti na mestu gde se glamur ne dokazuje – već podrazumeva.
Ovo je pozornica vinskih ikona koje oblikuju scenu – ne za publiku, već za one koji zaista razumeju. Jer prestiž nije deklaracija. On se oseti. U čaši. U nazivu. U svemu što stoji iza tih imena.
Prikaz 385–396 od 1035 rezultataSorted by latest
Ovo vino predstavlja najbolje osobine sorte Cabernet Sauvignon, kombinujući bogatu voćnost, snažnu strukturu i eleganciju, uz odležavanje u hrastovim buradima koje mu dodaje dodatnu kompleksnost.
Spoj Merlot i Cabernet Sauvignon donosi harmoničan balans voćnosti, začina i strukture, stvarajući vino koje impresionira i najzahtevnije ljubitelje crvenih vina.
Snažno i elegantno vino, sa bogatom taninskom strukturom, izbalansiranom svežinom i dugom završnicom
Lagano, osvežavajuće vino, sa izraženim aromatičnim profilom i finim balansom kiselina
Doja Prokupac – Vino koje oživljava srpsku tradiciju Doja Prokupac je vrhunsko crveno vino koje dolazi iz srca Topličkog vinogradarskog rejona, poznatog po idealnim uslovima za uzgoj autohtone sorte Prokupac. Ova sorta se vekovima gaji u Srbiji, a Vinarija Doja je jedan od lidera u njenoj modernoj reinterpretaciji. Karakteristike vina Doja Prokupac Sorta: 100% Prokupac…
Kompleksna, sa izraženim notama crnog voća (kupina, crna ribizla, višnja), uz nijanse začina, čokolade i vanile, koje dolaze iz odležavanja u hrastovim buradima.
Nakon dvogodišnjeg odležavanja u srpskim drvenim buradima, Peharnik otkriva kompleksne arome borovnice, kupine i crne ribizle, obogaćene notama čokolade i vanile, uz začinske tonove crvenog bibera i karanfilića. Na nepcu je puno, snažno i trajno, sa dugom završnicom koja ostavlja utisak dostojan vinske istorije.
Svetlo roze boje, lagana i osvežavajuća, Slankamenka osvaja svojim izraženo voćnim aromama i neopterećujućim karakterom. Nekada se pila od jutra do jutra – i nije bez razloga! Njen zavodljiv ukus poziva na još… i još…
Krokan Stojanović osvaja nežnim, cvetnim aromama koje podsećaju na zovu i lipu, dok voćne note vinogradarske breskve i jabuke dodaju slojevitost i svežinu. Na nepcu je srednje punog tela, sa finom slašću u završnici, čineći ga idealnim saputnikom za gastronomska uživanja.
Gastronomska preporuka
Novak Bagrina 2021 je izvanredan pratilac laganih jela, različitih vrsta nemasne ribe i jagnjetine, gde njen delikatan aromatski profil dolazi do izražaja.
Bagrina 2023 očarava prozračno žuto-zelenom bojom i karakterističnim aromama bagrema, sveže zelene jabuke i osvežavajuće nane. Na nepcu je blaga i nežna, sa savršeno izbalansiranim kiselinama i dugom, postojanom završnicom.
Pre serviranja preporučuje se dekantiranje ili ostavljanje boce otvorene najmanje 30-40 minuta kako bi se vino u potpunosti otvorilo i pokazalo svoju kompleksnost. Optimalna temperatura serviranja je između 16 i 18°C.