Ramonda – organsko roze vino | Vinarija Plavinci
Fermentacija se odvija spontano, pomoću prirodnih kvasaca, u procesu koji traje između 20 i 40 dana, u zavisnosti od godišta.
Vinarija Plavinci je pionir u organskoj proizvodnji vina u Srbiji. Smeštena u Zaklopači, na južnim padinama Grocke, samo 30 minuta od centra Beograda, vinarija se prostire na 1,25 hektara vinograda. Proizvode vina bez aditiva, sa naglaskom na očuvanje prirode i biodiverziteta.
Posvećeni su stvaranju vina koja odražavaju harmoniju sa prirodom. Vina su ručno rađena, bez hemijskih dodataka, sa naglaskom na očuvanje prirodnih resursa i biodiverziteta.
Prikazano je svih 5 rezultataSorted by latest
Fermentacija se odvija spontano, pomoću prirodnih kvasaca, u procesu koji traje između 20 i 40 dana, u zavisnosti od godišta.
Zahvaljujući svežini i naglašenim kiselinama, Ćilibar se idealno slaže sa masnijim i kremastim jelima. Sjajno prati svinjetinu, jagnjetinu i perad u belim sosovima, kao i plave ribe poput lososa, tune i skuše. Od sireva,
Grožđe se bere ručno u punoj zrelosti, nakon čega bobice maceriraju između četiri i devet dana, omogućavajući maksimalnu ekstrakciju aroma i boje.
Da biste u potpunosti uživali u njegovom punom potencijalu, Indigo je neophodno pretočiti i izložiti vazduhu najmanje dva sata pre konzumacije. Poslužite ga na temperaturi od 16°C do 18°C kako bi se oslobodili svi njegovi kompleksni mirisi i ukusi.
Savršen je kao aperitiv pre obroka, ali i kao lagani pratilac vrelih letnjih večeri. Ipak, njegovo bogato telo omogućava mu da se sjajno uklopi i uz ozbiljnije gastronomske kombinacije.