VRŽOLE – Beli | Vinarija Vinik
Preporučuje se uz bela mesa i ribu, a posebno se ističe u kombinaciji sa somom i kečigom, naglašavajući bogatstvo ukusa u svakoj kaplji.
Vinarija Vinik je porodična vinarija smeštena u centru Vršca, u staroj švapskoj kući izgrađenoj 1900. godine. Kuća poseduje podrum od 200 kvadratnih metara, koji je 2004. godine obnovljen i vraćen svojoj prvobitnoj nameni proizvodnje vina. Ovo je danas jedini registrovani proizvodni podrum u gradu, od nekadašnjih 980 koliko ih je bilo pre jednog veka.
Vinarija Vinik proizvodi različite vrste vina pod brendom „Vržole“, uključujući crvena, bela i roze vina, kao i desertna vina poput crnog bermeta pod nazivom „Bermetto“ i medovinu.
Vinarija je dobitnik brojnih priznanja za kvalitet svojih proizvoda, među kojima su šampionska medalja Novosadskog sajma za lozovu rakiju, više zlatnih i srebrnih medalja na sajmu vina „Svet vina“ u Beogradu, kao i priznanje „Excellens of Banat“ za kvalitet usluga u Temišvaru, Rumunija.
Prikazano je svih 5 rezultataSorted by latest
Preporučuje se uz bela mesa i ribu, a posebno se ističe u kombinaciji sa somom i kečigom, naglašavajući bogatstvo ukusa u svakoj kaplji.
Savršen je uz mlade sireve, piletinu, razne pice i jagnjetinu, pružajući harmoničan spoj ukusa i mirisa.
Poslužite ga na idealnoj temperaturi od 16°C i doživite snagu i sofisticiranost VRŽOLE CRVENOG u svakoj kaplji.
Idealan je kao aperitiv, dok se u punom sjaju otkriva uz kolače i voće, zaokružujući svaki obrok notama elegancije i tradicije.
Njegova harmonična struktura i prijatna aroma savršeno se slažu sa piletinom, ribom i pastom, čineći ga idealnim izborom za gurmanske trenutke. Za potpuno uživanje, poslužite ga rashlađenog na 10-12°C.