Plava Paunica | Vinarija Grabak

Ukus koji osvaja
Plava Paunica je vino čiji oštar i provokativan miris nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Dominiraju note zove, ogrozda i koprive, koje se savršeno slažu sa dobro uravnoteženim kiselinama. U ukusu se prepoznaje blaga citrusna aroma, prožeta diskretnim mineralnim karakterom, što ovo vino čini jedinstvenim iskustvom.

Plava Paunica – Vino koje Izaziva i Oduševljava

Ukus koji osvaja
Plava Paunica je vino čiji oštar i provokativan miris nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Dominiraju note zove, ogrozda i koprive, koje se savršeno slažu sa dobro uravnoteženim kiselinama. U ukusu se prepoznaje blaga citrusna aroma, prožeta diskretnim mineralnim karakterom, što ovo vino čini jedinstvenim iskustvom.

Sorta koja očarava
Ovo belo vino stvoreno je od sorte Sauvignon Blanc, poznate po svojim osvežavajućim i intenzivnim aromama, čime se ističe među najboljim vinima vinarije Grabak.

Magična lokacija
Na vrhu nepristupačnog brda Orlovac, smeštenog između tri Morave, nalazi se vinograd koji pruža idealne uslove za uzgoj Sauvignon Blan-a. Zahvaljujući stalnom strujanju ruže vetrova, grožđe postiže izuzetnu zrelost i kvalitet uz minimalne agrotehničke mere. Ova jedinstvena lokacija doprinosi autentičnosti Plave Paunice.

Priča iza naziva
Grožđe uzgajano s ljubavlju i pažnjom na brdovitim i provetrenim obroncima Orlovca daje ovom vinu karakterističan plavičasti odsjaj na suncu, po čemu je vino dobilo ime – Plava Paunica.

Uparivanje za potpuni užitak
Plava Paunica savršeno se slaže s jačom i intenzivnijom hranom. Preporučujemo je uz masnije kozje sireve, morsku i rečnu ribu obogaćenu limunom i ruzmarinom, kao i uz piletinu ili ćuretinu pripremljenu sa začinskim biljem.

Temperatura serviranja
Za potpuni užitak i najbolje arome, ovo vino poslužite rashlađeno, na temperaturi od 8°C do 10°C.

Plava Paunica – vino koje spaja hrabrost, autentičnost i eleganciju u svakoj čaši.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Plava Paunica | Vinarija Grabak“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *